15 juli 2008

Hälsan Tiger Still

eller så kan det vara att man är för utmattad för att koncentrera sig på att komponera blogginlägg.
Jag har arbetat i två veckor och en dag och det är precis som att cykla, känslan sitter i ryggmärgen. Men det borde den ju göra efter alla dessa år.
Precis som att cykla i motvind upplever man dagligen, när man sparar bensinpengar och cyklar till och från, också. Det är tolv kilometer enkel resa.
På morgonen är det bara ett friskt och skönt sätt att vakna, men framåt aftonen kan man hålla sig för skratt, när man ska hem och uppför "skultabacka", som Gammelmormor Elin sa. Skultorp ligger bra mycket högre än Skövde och hon talade om tåget, som fick stånka uppför nämnda backar.
Fru K har börjat skriva ett brev till framtiden. Jag föreslog att hon skulle skriva till barnbarnets barnbarn och berätta om saker, som hon berättar för oss; vad hon gjorde när hon var liten och var på sommarnöje vid Örlen med lillebror, hos sin morfar och mormor (dvs Gammelmormor enl ovan), vad som hände när hon gick på Flickskolan och så vidare.
Så i stället för att skicka iväg brev ut i landet och över världen, som hon ändå inte får svar på, kan hon spara sina epistlar till kommande generationer.
Memoarer kallas det visst. Anekdoter, som berättas vid liknande tillfällen, likadant gång på gång. Kunde bli en bok, tänker den som har varit där och lyssnat, gång på gång...

1 kommentarer:

Klockan 10:31 fm CEST , Anonymous Anonym sa...

Bra kämpat med cyklingen syster!
Kram Kathi

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida